Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Bakning / Khoisan Gourmet Ekologisk Agar Agar, 30 g

Khoisan Tea Agar Agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel i pulverform som kan användas till mängder av desserter och bakverk istället för gelatin, till exempel pannacotta, mousse och cheesecake. Den gelbildande effekten kommer från Agar Agar som är en rödalg. 1 tsk (ca. 5 g) Khoisan Tea Agar Agar motsvarar ungefär 6 gelatinblad.

  • Veganskt alternativ till gelatin.
  • Enkel, snabb och bekväm att använda.
  • Lukt- och smaklös.
  • Innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium.
  • Fri från gluten, konserveringsmedel, stärkelse och tillsatser.

Användning:

Blanda önskad mängd Agar Agar-pulver med kall vätska och låt stå i 1-2 minuter. Värm upp blandningen i mikro på högsta effekt i 25 sekunder eller koka upp under omrörning i minst 2 minuter. Låt svalna. Blanda sedan med övriga ingredienser enligt ditt recept. Om ingen vätska redan ingår i receptet så blandar du 2 msk vatten per 1 tsk Agar Agar och värmer enligt instruktionerna ovan. OBS! Tänk på att blandningen inte tjocknar om vätska från citrusfrukter används.

Ingredienser:
Agar Agar-pulver* (från rödalg). * = ekologisk.

Ursprungsland: Packas i Tyskland.

Sedan 1997 har Khoisan Gourmet skapat naturliga produkter för härliga smakupplevelser. Det började med Khoisans ekologiska Rooibosteer och idag har de ett brett sortiment av teer och bakprodukter, däribland deras välkända äkta Bourbonvanilj.

Khoisans kärna och kompass är hållbarhet genom kvalitet, noga utvalda råvaror, äkta ingredienser och god smak. Många av produkterna är ekologiska, flera är märkta 
med KRAV, Fairtrade och en del även Vegan Society.