Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Hälsa & Träning / Alger & Grönt / Rawpowder Ekologiskt Moringapulver, 250 g

Moringa anses vara den mest näringsspäckade växten som någonsin upptäckts, den kallas även för mirakelträdet. Moringa har i århundraden använts inom folkmedicin i Afrika och Indien. Det är rikt på bland annat antioxidanter, kalcium, vitamin E och A.

Moringabladen skördas från ekologiskt odlade moringaträd i Indien. Bladen skördas endast en gång efter 30 till 45 dagar för att säkerställa att bara unga blad väljs. Bladen sorteras, tvättas i 30 sekunder, får rinna av och sedan torkas i skuggan mellan 23-30 °C tills det är torrt och sprött, sedan mals den till ett fint pulver. Rawpowders moringapulver har en klargrön färg och frisk smak som påminner om spenat.

Användning:

Blandas med vatten eller i yoghurt, smoothies och desserter som till exempel glass. Bör mixas i mixer för bästa resultat. Den rekommenderade dagliga dosen är 1-2 teskedar.

Ingredienser:
Ekologiskt moringabladspulver.

Ursprungsland: Indien.

Förvaring:
Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.

Näringsinnehåll per 100 g:  
Energi 307 kcal / 1280 kJ
Fett 6,7 g
- varav mättade fettsyror 1,8 g
Kolhydrater 16 g
- varav naturligt socker 7,9 g
Fiber 27,9 g
Protein 26 g
Salt <0,01 g

Rawpowder är ett svenskt varumärke med många års erfarenhet av olika ekologiska rawpulver, kryddor, greens och superfoods. Rawpowders målsättning är att ge dig det bästa av naturens livsmedel. Nästan hela sortimentet från Rawpowder är ekologiskt, och de få produkter som inte är ekologiska växer vilt i områden långt från föroreningskällor.