Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Råvaror / DIY / Fett & Vax / Crearome Ullfett Pesticidfritt, 100 g

Ett vatten- och pesticidfritt ullfett som är bra för att skydda och mjukgöra utsatta hudpartier och för att hindra uppkomst av hudsprickor. Dess förmåga att bibehålla en riktig fuktbalans i huden samt dess kraftigt emulgerande verkningar gör det riktigt användbart.

Ullfett är mycket fett och klibbigt och kan inte användas som det är direkt på huden. Vid rumstemperatur är ullfettet en relativt hård och seg massa med mörkgul färg och karakteristisk doft av ull. Ullfett smälter vid 38-42°C och kan då uppta nära två gånger sin egen vikt vatten, detta gör ullfett till ett utmärkt emulgeringsmedel. Det har sin största användning i fetare krämer som avser att skydda hudpartier som ofta blir utsatta för nötning, t.ex. knän, armbågar, fötter och händer. Även mycket användbart i läppstift och läppcerat samt som så kallad ”conditioner” i hårkurer och schampo.

Ullfett får ej förväxlas med lanolin. Lanolin är ullfett som fått uppta ganska ansenliga mängder vatten. Detta innebär då att lanolin ej kan emulgera lika kraftigt som rent ullfett.

Ingredienser (INCI):
Adeps lanae.

Ursprungsland: Fårullen tas från Australien och sen ”raffineras” ullfettet i Belgien.

Crearome är ett nyfiket och kunskapsintresserat varumärke som är marknadsledande i Sverige på rena eteriska oljor, andra naturliga doftämnen samt råvaror till hudvårdsprodukter som man kan göra själv. Crearomes naturliga och ekologiska råvaror är av högsta kvalitet och noggrant utvalda av leverantörer från hela världen.