Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Övrigt / Tvålkoppar / Iris Hantverk Tvålkudde Loofah, 2-pack

Tvålkudden från Iris Hantverk är handgjord av 100% naturliga växtfibrer från torkad loofah (svampgurka). Tvålkudden har två funktioner. Dels håller den tvålen torr. Sedan kan man också tvätta av handfatet med den eftersom vatten och blöt tvål samlas på undersidan av tvålkudden. Loofah varken repar eller förstör några material eftersom växtfibrerna mjuknar i kontakt med vatten.

Loofah, eller luffa som den också kallas, är en växt som är släkt med gurka och zucchini. Iris Hantverk använder endast ekologiskt och hållbart odlad loofah från Galicien i Spanien. Ingen besprutning används och bevattningen sker med hjälp av naturligt regn och återanvänt termalvatten. Vid framställningen används inga kemikalier utan endast 43-gradigt termalvatten som mjukar upp fibern.

Skötselråd:
Vid behov kan svampen rengöras i kokande vatten med milt diskmedel. Skölj av den och låt lufttorka. Kasta svampen på komposten när den är utsliten.

Mått:
Längd: 10 cm
Bredd: 8 cm

Material:
Loofah.

Tillverkad i Spanien.

Iris Hantverk har tillverkat borstar och hushållsprodukter i över hundra år enligt gammal svensk hantverkstradition. Alla borstarna är av exklusiv design och tillverkas mestadels av naturmaterial, vilket ger en oslagbar känsla och kvalitet. Nu som då dras borstarna för hand av synskadade hantverkare.