Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hårvård / Balsam / Surskölj / Malin i Ratan Ekologisk Hibiskus för Surskölj

Känns håret tungt och glanslöst efter tvätt behöver det antagligen en surskölj. Dessa ekologiska hibiskusblommor har ett lågt pH-värde och fungerar utmärkt som surskölj efter hårtvätt med schampotvål eller Malin i Ratans handgjorda ekotvål. För att få en väldoftande surskölj blandar du enkelt hibiskusblommorna med hett vatten! 100 gram hibiskus räcker till cirka 50 surskölj.

Med en surskölj känns håret renare för många. Den får en del produktrester att lossna från håret, försluter hårstråna och ger glans. Surskölj efter hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt, kalkrikt vatten. Hibiskusblommorna kan också användas för syrlig smak och härlig färg i te (malvate) och lemonad.

Användning:

  1. Blanda 1 tsk i 1 dl hett vatten, låt dra och sila av.
  2. Tvätta håret med schampotvål eller Malin i Ratans handgjorda ekotvål.
  3. Häll sursköljen över hårbotten och låt rinna ner för håret, skölj av.
  4. Avsluta med en kallskölj, kallt vatten som sköljer hårlängderna så att hårstråna sluter sig.

OBS! Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier.

Ingredienser (INCI):
Hibiscus sabdariffa*. * = ekologisk.

Malin i Ratan tillverkar ekologiska tvålar för hand i den kulturhistoriska byn Ratan i Västerbottens kustland. Malin i Ratan vill värna det genuina hantverket med svensk småskalig tillverkning och samtidigt skapa tvålar som är så vänliga som möjligt mot både dig och vår miljö. Huvudingrediensen i tvålarna är ekologisk kallpressad svensk rapsolja som får förtvålas tillsammans med andra vegetabiliska oljor. Tvålarna finns både utan tillsatt doft och milt doftsatta med naturliga eteriska oljor. Malin i Ratan använder inte palmolja, animaliska fetter eller andra onödiga tillsatser och skadliga kemikalier i den hantverksmässiga tillverkningen.