Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Fast tvål / MacUrth Rasul - Exotisk Marockansk Lertvål, 440 g

Rasultvål är den mildaste och den mest naturliga tvål man kan använda! Tillsammans med lite vatten ger rasulleran ett mjukt tvålskum som är milt mot huden. Kan även användas både för hårtvätt och över hela kroppen, som rakskum eller som rengörande mask mot oren hy.

Rasul består av stevensit-lera från Atlasbergen i Norra Afrika, som har har brutits i över 1 000 år. Rasul är rikt på mineraler, har ett naturligt Ph-värde på 6 och består av samma grundämnen som hår och hud. Namnet rasul kommer från uttalet av ordet Ghassoul, som betyder “att tvätta”.

Användning:

För hår- eller kroppstvätt:

  • Tvåla upp en bit direkt i handen med varmt vatten och tvätta hår och kropp med det milda naturliga tvålskummet. Undvik ögonen.
  • Ta önskad mängd rasullera och lägg i en skål. Blanda försiktigt i hydrolat eller vatten. Massan sväller, blanda till en krämig konsistens. 15 g rasullera absorberar 25 ml vatten och sväller till 35-40 ml. Detta räcker till en hårtvätt/kroppstvätt. Gör man större mängder, håller blandningen i en till två veckor i burk med lock.

Enkel ansiktsmask:

  1. Blanda försiktigt 1 msk rasullera med ca. 2 msk hydrolat eller vatten i en skål.
  2. Applicera i ansiktet när du uppnått önskad konsistens på din mask. Är blandningen för tunn tillsätter du mer lera och är den för tjock i konsistensen tillsätter du mer hydrolat eller vatten.
  3. Låt masken sitta på ansiktet i max 10 minuter men var noga med att masken inte stelnar. Du kan enkelt spraya masken med ytterligare hydrolat under behandlingstiden för att undvika detta. Stelnar masken blir huden lätt för torr.
  4. Skölj av noga med ljummet vatten och avsluta med ekologiskt ansiktsvatten och ansiktsolja eller ansiktskräm.

Ingredienser:
100 % Marockansk tvål-lera.

MacUrth är grundat av - och drivs av - Ronnie McGrail, en dansk pionjär inom ekologisk hudvård. Produktionen sker i huvudsak i Båstad där han själv rör i grytorna, tappar på flaskor och trycker egna etiketter. Enkla förpackningar och avsaknad av påkostad marknadsföring möjliggör hög kvalitet till bra pris. Produkterna innehåller inga kemiska tillsatser och är inte testade på djur.