Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Guider, tips och inspiration / Recept / Chiapudding med mango- och banankräm
Recept på chiapudding med mango- och banankräm

Chiapudding med mango- och banankräm

Mums mums mums! Chiapudding med rätt topping kan nästan bli som en efterrätt. Den är med andra ord ett perfekt mellis på eftermiddagen när energin börjar sina. Smaksättning och topping kan såklart varieras efter vad du gillar bäst. Spana till exempel in vår chokladgranola, den skulle vara jättegod att toppa med. Receptet nedan är för två mindre portioner.

Ingredienser

Chiapudding:
2 dl mandelmjölk
2-3 msk chiafrön
2 krm vaniljpulver
sötning om du vill

Mango- och banankräm:
1 st medelstor banan
ca 2 dl fryst mango
ca 0,5 dl mandelmjölk

Gör så här

  1. Blanda ihop chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver. Låt fröna svälla lite, rör om och upprepa detta tills du ser att fröna har fördelat sig i hela vätskan. Ställer du in blandningen direkt i kylen så kommer det bara att bli en klump i botten.
  2. När fröna svällt ordentligt så ställer du in blandningen i kylen i minst fyra timmar eller över natten.
  3. Vid servering, mixa ihop banan, mango och mandelmjölk. Du kan få justera måtten en aning beroende på hur stor bananen är. Häll i lite mer mandelmjölk om det är svårt att mixa alternativt stanna mixern för att peta ner innehållet. Resultatet ska vara slätt och krämigt, och kunna ätas med sked.
  4. Häll krämen över chiapuddingen.
  5. Toppa med färsk mango, passionsfrukt, jordgubbar och kakaonibs.

Tips!
Vill du ha mer smak på chiapuddingen så kan du, förutom sötning, tillsätta andra kryddor som kanel eller kardemumma.

Receptet är publicerat 2021-07-19