Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Guider, tips och inspiration / Recept / Chokladgranola
Recept på chokladgranola

Chokladgranola

Lyxa till frukosten med den här krispiga granolan med mörk choklad, frystorkade hallon och rostade kokoschips. Du kan självklart välja andra nötter och frön än dessa nedan, endast fantasin sätter gränser! Granolan passar utmärkt till våra frukostalternativ chiapudding med mango- och banankräm, overnight oats med chiafrön och hallonsmoothie eller havregrynsgröt med chaga, gurkmeja och kanel.

Ingredienser

1 äggvita 
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 dl havregryn
1,5 dl mandlar 
1,5 dl hasselnötter
2 krm salt 
1 msk honung
1 msk kokosolja
1 tsk kakaopulver
50 g mörk choklad, Isländskt havssalt, Original 83% eller Original 73%

Tillsätts efter att granolan rostas i ugnen:
ca 1 dl frystorkade hallon
ca 1 dl rostade kokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Vispa äggvitan tills den är fluffig.
  2. Finhacka chokladen och blanda sedan ihop de torra ingredienserna. OBS! Ej frystorkade hallon och kokosflingor.
  3. Blanda ner äggvitan, kokosolja och honung. Krama ihop blandningen med fingarna.
  4. Fördela granolan på en plåt och rosta i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Rör gärna om efter halva tiden.
  5. Låt granolan svalna så den smälta chokladen kan stelna till. Tillsätt sedan frystorkade hallon och rostade kokoschips.
  6. Förvara i en glasburk i rumstemperatur!

Receptet är publicerat 2021-11-23