Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Dryck / Ekologiskt te / Örtte / Örtagubben Brännässleblad, 50 g

Örtagubbens torkade brännässla består av 100% ekologiska nässelblad. Brännässla passar bra enskilt som ett gott och friskt örtte, eller tillsammans med andra örter och blad i en teblandning. Avkok på brännässlor kan också användas i olika egengjorda hud- och hårvårdsprodukter. De anses bland annat motverka håravfall och mjällbildning.

Nässlor innehåller rikligt med vitamin B, C och K samt mineraler som kisel, kalium, magnesium och järn. Det höga järninnehållet gör att nässlor passar speciellt bra för vegetarianer som inte får i sig järn från kött. För att vara en grönsak innehåller nässlor förhållandevis hög halt protein (ca. 8 g/100 g) och precis som andra grönsaker är de även mycket rika på fibrer.

Tillredning:
Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk brännässleblad, låt dra i 5-10 minuter.

Ingredienser:
Ekologisk brännässla (urticae folium).

Förvaras torrt och svalt.

Örtagubben grundades 1930 av den legendariske örtpionjären Harry Blom. Varumärket drivs fortfarande i Harry Bloms anda, trots att mästaren själv gick ur tiden 1983. Idag erbjuder Örtagubben ett brett utbud av torkade ekologiska örter fria från onödiga tillsatser och kemikalier. Örtagubbens örter kan användas som de är till örtte eller för att göra egna teblandningar. Många av örterna passar också bra som smaksättare i mat och för dekoration. Du kan också göra avkok på örterna och använda i egentillverkad kroppsvård.