Stäng
(Välj varumärke)
Superfruit Acaipulver, 90 g
Superfruit Acaipulver, 90 g

Superfruits 100% naturliga frystorkade acaipulver är det mest högkoncentrerade acaipulvret som finns i hälsokosthandeln! Pulvret är lätt att använda och kan t.ex. blandas i vatten, juice, fil, yogurt och smoothies. Tillsätt 1-2 matskedar (ca 3-6 g) dagligen.

Det som verkligen gör acai speciellt är halten av polyfenoler. Acai innehåller 30 gånger mer polyfenoler är ett glas rött vin och 3-6 gånger så mycket som blåbär. Färsk acai har ett ORAC värde på 184 µmolTE/g vilket kan jämföras med odlade blåbär på 32 och vilda blåbär på 61 µmolTE/g.

Energin i acai kommer ifrån essentiella fettsyror. Acaipulver innehåller fleromättade Omega 6 (3%) och enkelomättade Omega 9 (13%). Större delen av kolhydratintaget (totalt 67%) vid konsumtion av acaipulver består av fiber (62,5%) varav hela 59% är olösliga fibrer.

Acaipulver innehåller nästan inget socker alls och har ett GI < 1 vilket gör att acai lämpar sig för dieter där man aktar sig för socker. På en dagsdos får man även 21% av sitt RDI av järn.

Acaibäret växer vilt på palmträd i Amazonas regnskog i Sydamerika. Superfruits acaiprodukter stödjer Amazon Friendly och en hållbar utveckling i Amazonas regnskog.

Ingredienser: Ekologiskt frystorkat Açaípulver (Euterpe oleracea mart.).
Ursprung: Sydamerika.
Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn. Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.

Näringsdeklaration per 100 g:  
Energi 1546 kJ / 368 kcal
Fett 22 g
  varav mättat fett 6 g
Kolhydrater 4 g
  varav sockerarter 0 g
 Fiber 62 g
Protein 7 g
Salt 0 g
Järn 100 mg (714% DRI)
Vitamin E 30,3 mg (253% DRI)
Omega 9 fettsyror 13 g
Omega 6 fettsyror 3 gKanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »