Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hygien / Mensskydd / Trosskydd / Imse Ekologiska Trosskydd Classic - Natural, 3-pack

Imses tvättbara och återanvändbara minibinda passar som trosskydd vid dagar med lättare flöde. Kan också användas i kombination med menskopp eller tamponger. Trosskyddet knäpps enkelt fast runt grenen i trosan och justeras med de två tryckknapparna för att hålla den på plats. Lägg den sidan där sömmen syns mot kroppen och den släta sidan mot trosorna. Det här naturvita trosskyddet är tillverkat av 100% ekologisk bomull och förstärkt med ett tunt lager laminerat polyestertyg för att förhindra läckage.

Tvättråd:
Tvätta trosskyddet innan du använder det första gången då det ökar absorptionsförmågan. Efter användning sköljs antingen trosskydden ur och läggs i kallt vatten med salt eller så får de torka som de är, man kan då med fördel använda lite galltvål eller fläckborttagning innan tvätt. Tvätta sedan trosskydden i tvättmaskinen i 60° med ditt vanliga tvättmedel. Använd inte sköljmedel, det förstör absorptionsförmågan och är inte bra för underlivsmiljön. Man kan istället tillsätta lite vinäger i sköljvattnet. Låt trosskydden lufttorka, då håller de längst, eller använd torktumlare/torkskåp på låg temperatur.

Mått:
Längd: ca. 19 cm
Bredd med vingar: ca. 16 cm
Bredd utan vingar: ca. 7 cm

Tips!
Köp så många tygbindor att du kan tvätta alla samtidigt när mensen är över. 4 paket normalbindor (12 st), 2 paket nattbindor (6 st), 2 paket trosskydd (6 st) kan vara lagom för en menstruationscykel.

OBS! Av hygieniska skäl så gäller ej bytesrätt/returrätt.

Material:
100% ekologisk bomull. Förstärkt med ett tunt lager polyuretanlaminerat polyestertyg för att hålla tätt.

Tillverkade i Turkiet.

Imse är ett svenskt varumärke som erbjuder funktionella och återanvändbara hygienprodukter, framtagna med stor respekt för och kännedom om kvinnokroppen och dess behov. De flesta produkterna tillverkas av ekologiskt odlad bomull, allt för att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt. I sortimentet finner du allt från tvättlappar till tygbindor och amningsinlägg.