Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Tvätt / Tvättmedel / Gröna Gredelina Miljövänligt Fintvättmedel Lavendel, 500 ml

Miljövänligt flytande fintvättmedel från Gröna Gredelina med doft av lavendel. Tvättmedlet är gjort på tvättnötter och passar extra bra till fintvätt såsom ull och siden då det har lägre pH-halt. När man tvättar ull vill man ha låg pH-halt så att ullfibrerna inte reser sig och blir trassliga. Även nötallergiker kan tvätta kläderna med detta miljövänliga tvättmedel eftersom tvättnöten inte är en nöt, utan en frukt, som innehåller saponiner (naturliga tvålämnen).

  • Lågt pH-värde - lämpligt för naturmaterial såsom ull och siden/silke.
  • Passar både hand- och maskintvätt i alla temperaturer.
  • Milt mot känslig hud och skonsamt mot våra hav.
  • Fritt från syntetiska doftämnen och tensider.

Användning:

Dosering vid maskintvätt, alternativt handtvätt i 10 liter vatten:
30 ml i mjukt vatten
40 ml i medelhårt vatten
50 ml i hårt vatten

Oftast har vi mjukt vatten i Sverige. Får du mycket kalkavlagringar så har du hårdare vatten.

Om du letar efter ett tvättmedel som passar bomull och blandmaterial så rekommenderar vi Gröna Gredelinas tvålflingor som har högre pH-halt.

Ingredienser:
Sapindus mukorossi (tvättnötter)*, Soda ash (natriumsalt), Silicates (mineraler), Sodium chloride (mineralsalt), Xantan gum (xanthangummi), Sodium benzoate (natriumbensoat), Lavandula angustifolia oil (eterisk lavendelolja). * = ekologisk.

Gröna Gredelina är ett svenskt familjeföretag som skapar naturliga hushålls- och hudvårdsprodukter från grunden. Företaget grundades och drivs av Lina Paciello som har sina rötter i södra Italien. Hon har hämtat mycket av produktfilosofin därifrån och knutit ihop den med den nordiska enkelheten. Produkterna tillverkas med omsorg och omtanke efter genuina välbeprövade och gamla recept. De innehåller så få ingredienser som möjligt och många är dessutom handgjorda. Gröna Gredelina väljer endast de bästa råvarorna, som är fria från skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska tensider. Alla doftämnen kommer från de finaste eteriska oljorna eller ftalatfria och växtbaserade parfymoljor. Samtliga innehåller minsta möjliga halt av allergener.