Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Matförvaring / Mårda Bivaxduk Kvadrat - Mix

Mårdas bivaxduk är handgjord av återbrukat tyg och svenskt bivax - ett miljövänligt och klimatsmart alternativ till plastfolie. En bivaxduk kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet. Bivaxduken går att använda om och om igen och håller upp till ett år beroende på hur flitigt den används och hur mycket kärlek den får. De naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på dina livsmedel samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Detta set innehåller fyrkantiga bivaxdukar i tre olika storlekar. Ett 3-pack innehåller en duk av varje storlek och ett 6-pack två dukar av varje storlek. Den största bivaxduken passar exempelvis bra till att täcka över en halv vattenmelon, ett kålhuvud eller en större skål. Mellanstorleken passar till att täcka över en något mindre skål eller svepa in en ost eller macka i. Minsta duken täcker ett glas eller en liten skål och skyddar en halv citron eller avokado från luftexponering.

Användning:

Förslut bivaxduken med hjälp av värmen från dina händer. Bivaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen. Undvik att förvara rått kött och rå fisk i duken.

Skötselråd:
Du kan enkelt tvätta av dina bivaxdukar med ljummet vatten och lite milt diskmedel. Undvik att torka dem i direkt solljus. Dukarna förvaras lämpligen rullade.

Mått:
Liten: ca. 25 x 25 cm
Medium: ca. 30 x 30 cm
Stor: ca. 35 x 35 cm

OBS! Då alla textiler är återvunna så varierar mönster och färger. Se produktbilderna för exempel på hur de kan se ut.

Material:
Återvunnet bomullstyg och bivax.

Mårda skapar miljövänliga alternativ till plastpåsar och plastfolie i form av bivaxdukar och bivaxpåsar. Alla produkter tillverkas för hand i Sverige av återvunna tyger och bivax från lokala producenter. Produkterna kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet. Till skillnad från andra miljövänliga alternativ, såsom glasburkar, tar Mårda mycket mindre plats i kylskåp och skafferiet.